Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Cursus bosmaaien - SLG

29/05/2021 09:00–12:30 u  | Emst


Deze training is bedoeld voor diegenen die de basisvaardigheden van het werken met de bosmaaier willen leren. Tijdens de cursus komt de basis van het werken met de bosmaaier aan bod, waarbij onderhoud, veilig werken, maaien van gras en kruidachtige begroeiingen besproken en geoefend worden. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname.

We raden je aan je eigen bosmaaier mee te nemen. Jan Polman (cursusleider) kan persoonlijke tips geven over onderhoud en gebruik van je eigen maaier. Degenen die geen eigen bosmaaier hebben kunnen er een van SLG lenen.

Praktische details
Cursus 1: zaterdag 29 mei 2021, van 9.00u-12.30u in Emst
Cursus 2: zaterdag 4 september, van 9.00u-12.30u in Culemborg

Cursusduur: 1 ochtend
Cursusleider: Jan Polman (Polman Arbo & Veiligheid Buitenruimte)
Locatie cursus 1: Emst
Locatie cursus 2: Culemborg
Aantal: max 8 deelnemers, bij meer aanmeldingen worden de overige geïnteresseerden op een wachtlijst geplaatst.
Doelgroep: vrijwilligers. Deze cursus is niet bedoeld voor klompenpadenvrijwilligers (die hebben de mogelijkheid deel te nemen aan bosmaaiercursussen die speciaal voor hen worden georganiseerd).
Voorwaarden: maximaal 2 deelnemers per vrijwilligersgroep. Alleen voor vrijwilligers die met de bosmaaier werken en nog geen cursus/instructie hebben gehad.
Eigen bijdrage: geen

Belangrijk: om te werken met de bosmaaier zijn Persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht. Tijdens deze cursus kan je van SLG handschoenen, veiligheidsbril en gehoorbescherming lenen. Zelf dien je te zorgen voor het dragen van een stevige broek en veiligheidsschoenen (dit is verplicht)

Klik hier om u aan te melden.

Organisatie: Stichting Landschapsbeheer Gelderland