Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk

29/04/2021 19:30 u  | Online


Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een webinar op donderdag 29 april geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tips hoe inwoners Harderwijk, Hierden en het buitengebied aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze online-bijeenkomst start om 19.30 uur. Deelname aan deze webinar is gratis. Meld je aan via de website van SLG op www.landschapsbeheergelderland.nl/webinar-harderwijk/ .

Meer vlinders en wilde bijen
Tijdens de webinar krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit te verhogen in grote én kleine tuinen. Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken. 

Biodiversiteitsproject
De webinar maakt deel uit van een biodiversiteitsproject in de gemeente Harderwijk. Zo kunnen mensen meedoen aan een webinar Biodiversiteit op het erf met een inspiratie-excursie over biodiversiteit op een mooi erf en een workshop Sinusbeheer (maaien voor meer kruidenrijk grasland) volgen. Ook worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente. Tijdens de webinar krijgen deelnemers meer informatie over de verschillende onderdelen van dit project. 

Aanmelden
Aanmelden voor de eerste webinar op 29 april kan tot en met 27 april via het daarvoor bestemde formulier op de website van SLG www.landschapsbeheergelderland.nl/webinar-harderwijk/ . Op 28 april ontvangt u via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom). In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

Organisatie: Stichting Landschapsbeheer Gelderland