Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Webinar Bloeiend Bijenlandschap Hierden

29/04/2021 19:30–21:00 u  | Online


Veel insecten zoals vlinders en wilde bijen hebben het moeilijk. Erven en tuinen kunnen een goed leefgebied vormen voor deze en andere dieren. Tijdens een webinar op donderdag 29 april geeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) tips hoe inwoners Hierden en het buitengebied aantrekkelijk kunnen maken voor verschillende dieren. Deze online-bijeenkomst start om 19.30 uur. Deelname aan deze webinar is gratis. Meld u aan met onderstaand formulier.

Meer vlinders en wilde bijen in Hierden
Tijdens de webinar krijgen deelnemers ideeën aangereikt om de biodiversiteit te verhogen in grote én kleine tuinen. Wist u bijvoorbeeld dat u bijdraagt aan nestgelegenheid van wilde bijen en andere insecten door struiken gefaseerd te snoeien? Dat geldt met name voor vlier, braam en andere struiken met holle stengels. En wilt u iets doen voor hommels? Een hoop stenen die langere tijd blijft liggen, is een prima plek voor een hommelnest. Ook kikkers vinden hier een schuilplek. De focus ligt op ecologisch beheer en aanplant van inheemse bomen en struiken. Ook het inzaaien van inheemse, meerjarige planten komt aan bod.

Bloeiend Bijenlandschap Hierden
De webinar maakt deel uit van het project Bloeiend Bijenlandschap Hierden van de gemeente Harderwijk. Zo kunnen mensen meedoen aan een webinar Biodiversiteit op het erf met een inspiratie-excursie over biodiversiteit op een mooi erf en een workshop Sinusbeheer (insectvriendelijk maaien) volgen. Ook worden vijf bijenoases aangelegd verspreid over de gemeente. Tijdens de online-bijeenkomst krijgen deelnemers meer informatie over het vervolg van dit project. Kijk op de speciale projectpagina voor meer informatie en alle onderdelen.

Klik hier om u aan te melden

Organisatie: Stichting Landschapsbeheer Gelderland