Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Symposium: Van boskrimp naar bosgroei

21/01/2021 15:00–17:00 u  | Online


Nederland wil in tien jaar haar areaal bos uitbreiden. Hiervoor liggen vele plannen, maar waarom leidt dit tot nog toe nauwelijks tot groei? Praat mee tijdens het kosteloze symposium op donderdag 21 januari: 'Bosuitbreiding in Nederland – hoe realiseren we dat?' De organisatie ligt in handen van Stichting Probos en Communicatiebureau de Lynx. 

Bossen zijn van grote maatschappelijke waarde. Ze versterken de biodiversiteit, leveren hout, dragen bij aan de gezondheid en zijn geliefde recreatieplekken. Ook nemen bossen CO2 op en houden dit vast, daarmee remmen ze de klimaatverandering af.  Als we hier in Nederland serieus werk van willen maken, dan zou de overheidsdoelstelling van 37.000 ha nieuw bos  nog maar het begin moeten zijn. 

Maar in de laatste jaren is het areaal bos juist gekrompen. Het is dus hoog tijd om van boskrimp naar bosgroei te gaan. Ook al zijn er veel initiatieven om bomen aan te planten en liggen er de nodige plannen voor bosuitbreiding in Nederland: het zet nog geen zoden aan de dijk. 

Waardoor groeit het areaal bos dan nu nog niet daadwerkelijk? In het symposium buigen we ons met deskundigen en met alle deelnemers over de vraag: hoe zorgen we dat de bosuitbreiding er echt komt? 

Symposium: 'Bosuitbreiding in Nederland – hoe realiseren we dat?'

Organisatie: Stichting Probos / Communicatiebureau de Lynx