Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Start Tulp Festival Amsterdam

01/04/2021  | Amsterdam


Opnieuw zorgt Tulp Festival Amsterdam komend voorjaar voor een kleurrijke hoofdstad. Honderdduizend tulpen, verspreid over de stadsdelen, zetten Amsterdam in bloei gedurende de hele maand april. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen prominente plekken in de stad, verbindingsstraten, bruggen, pleinen en winkelcentra. Diverse parken en tuinen van musea en hotels verrassen met fraaie tulpenperken. In woonstraten en op buurtpleintjes zal de vlammend oranje 'Flair' te zien zijn in geveltuintjes en rond bomen. Tulp Festival verbindt de stad en nodigt uit tot een ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

Kleurrijke schalen en kuipen met tulpen
Zoals elk jaar zullen Damrak en Rokin, De Magere Brug en de vijver op het Museumplein de aandacht trekken met de vrolijke voorjaarsbloem in tientallen schalen en kuipen op rij en in het water. Komend voorjaar pakt stadsdeel Noord flink uit met tulpenpresentaties op verschillende plekken. Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei. Een markante locatie is in het Vondelpark waar onder meer 30.000 tulpen rond het monument zijn geplant. 

Geveltuinen-actie
Driehonderd Amsterdammers reageerden najaar 2020 op de uitnodiging om per adres 50 gratis tulpenbollen te planten in hun geveltuin of rond een boom in hun straat voor het Tulp Festival 2021. In april zal de fraaie, vlammend oranje, 'Flair' kleur geven aan straten en buurtpleintjes verspreid over heel Amsterdam. Tulp Festival en Amsterdam Tulip Museum stelden de tulpenbollen voor deze actie ter beschikking.

Expositie van honderd soorten tulpen
In de openbare binnentuin van museum Hermitage, aan de Amstel,  komt een unieke expositie tot leven van 100 tulpensoorten. In de 100 kuipen met 100 verschillende soorten tulpen zijn historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten bijeengebracht.

Het tulpfestival is de hele maand april.

Organisatie: Gemeente Amsterdam