Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Werkconferentie Topsector Energie!

24/11/2020 10:00–13:45 u  | Online


Dinsdag 24 november 2020 van 10.00-13.45 uur is het tijd voor de Werkconferentie Topsector Energie! Thema dit jaar is de versnelling van de energietransitie en de grote innovatieve uitdaging om over sectoren heen te werken en alle nieuwe ideeën op grote schaal te implementeren.

Met elkaar hebben wij de Nederlandse innovatiekracht die nodig is om de Klimaatdoelen te halen. Innovatieve oplossingen waarmee we de maatschappelijke uitdagingen beantwoorden. Van plannen maken naar de schop in de grond.

Naast het plenaire deel kunt u tijdens de 2 rondes kiezen uit 3 grotere breakoutsessies en een aantal werksessies. De breakout-sessies belichten enkele grote ontwikkelingen in de innovatieve energiesector zoals waterstof, circulaire economy en systeemintegratie. Wilt u liever actief meedoen? Denk en praat dan mee in een van de werksessies. U heeft de keuze uit ruim 10 onderwerpen. Van het waterstoflab tot duurzame warmtenetten, van offshore infrastructuur tot de druk op de ruimte en nog veel meer. De werksessies uit ronde 1 worden herhaald in ronde 2.

Programma

 • 10.00 uur: Plenaire opening onder leiding van dagvoorzitter Erik Peekel met
  • Manon Janssen, Boegbeeld Topsector Energie
  • GertJan Lankhorst, Wind meets Industry, de gezamenlijke actieagenda van VEMW, Energie-Nederland, NWEA en Topsector Energie om elektrificatie in de industrie en de uitrol van wind op zee te versnellen.
  • Gijs de Man, WarmingUP, een consortium dat missiegedreven aan de slag is en zich richt op collectieve warmtesystemen: van winning, opslag, transport en distributie tot warmtevraagreductie en bewonerscommunicatie.
  • Thijs ten Brinck, oprichter van de website Wattisduurzaam maar vooral spreker namens de Young Professionals van de Klimaat en Energiekoepel
  • Peter Terium, over zijn missie om namens NEOM in Saudi-Arabië op een oppervlakte zo groot als België een duurzame maatschappij te realiseren die toekomstige generaties werk en welvaart moet bieden, en wat kunnen wij daarvan leren?
 • 10.55 uur: Ronde 1: Breakout- en werksessies (maak een keuze uit het aanbod)
 • 12.05 uur: Ronde 2: Breakout- en werksessies (maak een keuze uit het aanbod)
 • 13.15 uur: Plenaire afsluiting; een reflectie op de werksessies met Manon Janssen en Sandor Gaastra, Directeur-generaal Klimaat en Energie, ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Aanmelden

Maak een keuze uit een van de breakout- en werksessies voor ronde 1 en  voor ronde 2 en meld u vervolgens aan voor hét webinar over de versnelling van de energie-innovaties via het online aanmeldformulier.

Organisatie: Topsector Energie