Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Webinardrieluik over warmtenetten op buurt- en blokniveau - deel 1

30/11/2020 14:30–16:00 u  | Online


Wilt u weten waar en hoe warmtenetten kansrijk zijn voor een blok of buurt? Neem dan deel aan de drie webinars over kleinschalige warmtenetten, op 30 november, 7 december en 14 december aanstaande. Hierin staan technische innovaties en inspirerende casussen van proeftuinen aardgasvrije wijken centraal.

Voor wie?

De webinars zijn bedoeld voor gemeenten en hun lokale samenwerkingspartijen. Werkt u aan de Transitievisie Warmte of (ook) aan de realisatie van een aardgasvrije wijk of buurt? Meld u dan hier aan.

Programma

Tijdens deze webinarreeks wordt u geïnformeerd over de mogelijkheden, innovaties en inspirerende praktijkvoorbeelden. Hierdoor krijgt u handvaten om concrete stappen in de warmtetransitie te zetten. De webinars bestaan niet alleen uit presentaties maar er is ook uitgebreid gelegenheid voor vragen, discussies en het uitwisselen van ervaringen.

In deze webinars krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de voor- en nadelen van een kleinschalig warmtenet?
  • In welke situatie is een kleinschalig warmtenet technisch toepasbaar?
  • Welke innovaties zijn er beschikbaar en in ontwikkeling, zowel technisch als met betrekking tot financiering en governance?
  • Hoe selecteer je een betrouwbare aanbieder of aanbiederscoalitie?

Heeft u nog andere vragen, dan kunt u deze op het aanmeldformulier kwijt.

Webinars: een drieluik

In het eerste webinar vertellen experts over de innovaties die beschikbaar en in ontwikkeling zijn. In het tweede en derde webinar staat een proeftuin uit het Programma Aardgasvrije Wijken centraal die op verschillende wijze een kleinschalig warmtenet realiseren.

30 november (14:30 -16:00 uur): webinar ‘innovatielandschap kleinschalige warmtenetten’

Robert Jan van Egmond (TKI Urban Energy) en Harmke Bekkema (Uptempo!) schetsen het landelijke beeld rondom kleine warmtenetten. Vervolgens leiden ze u rond door het innovatielandschap om u volledig op de hoogte te brengen van de stand van het land.

7 december (14:30 -16:00 uur): webinar ‘Praktijkvoorbeeld Proeftuin Nagele’

Warmtenet per hofje met ondergrondse warmteopslag en thermische zonne-energie. 
Rutger Bergboer van Bewonerscollectief ‘Energiek Nagele’ en Rocco van de Kar van de gemeente Noordoostpolder vertellen het verhaal van het warmtenet van Nagele waarvan binnenkort de realisatie start.

14 december (14:30 -16:00 uur): webinar ‘Praktijkvoorbeeld Proeftuin Katwijk Hoornes’

Warmtenet met aquathermie en collectieve warmtepomp. 
Merel Gravemaker van Gemeente Katwijk vertelt samen met haar technische team het verhaal van de ontwikkeling van het warmtenet in Katwijk.

Klik hier om u aan te melden.

Organisatie: Uptempo!