Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Start cursus hoogstamfruit in Herwijnen

30/09/2020  | Herwijnen


Bewoners uit Herwijnen gaan de oude hoogstamboomgaarden op het voormalig kasteelterrein van de Engelenburg en de Frissestein opknappen en met een vrijwilligersgroep beheren. Zij krijgen daarom een cursus hoogstamfruit en worden opgeleid tot vrijwillige Hoogstambrigade. De cursus start op woensdagavond 30 september en er kunnen nog extra deelnemers meedoen. Heeft u interesse in hoogstamfruit? Vindt u het leuk om fruitbomen te snoeien? Dan kunt u kosteloos deelnemen aan de cursus georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente West Betuwe. Aanmelden voor de cursus kan via onderstaand aanmeldformulier.

Cursus Hoogstamfruit

De opleiding start op woensdagavond 30 september. De gehele training bestaat uit vijf cursusonderdelen: vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden, waarvan één terugkomdag. Deze dagen zijn verdeeld over de seizoenen. Na het volgen van de cursus wordt de nieuwe Hoogstambrigade Herwijnen opgericht. Deze vrijwilligers gaan zich inzetten voor het beheer van de hoogstamboomgaarden op het terrein van de Engelenburg en de Frissestein. Dat is niet alleen nuttig werk maar ook gezellig om te doen.

Aanmelden

Hebt u belangstelling als nieuwe vrijwilliger van de Hoogstambrigade Herwijnen? Dan kunt u zich aanmelden voor de cursus via het aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u meer informatie over de cursus.

Levend Landschap Herwijnen

In Herwijnen zijn via het project Levend Landschap bewoners actief betrokken geraakt bij het thema landschap. Zo is onder meer een werkgroep opgericht die het voormalige kasteelterrein Engelenburg weer toegankelijk en beleefbaar maakt. Een nieuw initiatief van de bewonersgroep is dat ze de oude hoogstamboomgaarden op het terrein van de Engelenburg en nabijgelegen Frissestein met instemming van de particuliere grondeigenaar willen opknappen en in de toekomst met een vrijwilligersgroep beheren. Het wegwerken van het achterstallig onderhoud aan de oude hoogstambomen wordt professioneel uitgevoerd. Het regulier onderhoud pakt vervolgens de nieuwe Hoogstambrigade Herwijnen op.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en de gemeente West Betuwe.

Organisatie: Stichting Landschapsbeheer Gelderland