Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur

08/08/2020 - 09/08/2020  | Bant / Espel


In augustus is de zomer volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. Het is in deze tijd altijd genieten van geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden. Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders en allerlei andere insecten. Zelfs de kolibrie vlinder wordt hier bijna dagelijks gespot.

Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en………….. insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.
De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter.
U vindt er een veelvoud aan opvallende kleurrijke bladplanten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.

Op zaterdag 08 en op 09 zondag augustus zijn plantenliefhebbers welkom om te genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht.
U kunt dwalen door hobbykwekerijtjes, een kleine schilderijen- en tuinkeramiek expositie bekijken en rondneuzen in een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties.

Deelnemende tuinen zijn:

  • De Stekkentuin Noordermiddenweg 13 te Espel
  • De Tuinen van Lipkje Schat Polenweg 9 te Bant
  • De Goldhoorn Gardens Klutenweg 13 te Bant
  • De Pegasushof Klutenweg 5 te Bant

Organisatie: Diverse organisaties