Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Nationale Boomverzorgingsdag

01/10/2020  | Arnhem


De boomverzorgingssector is continu in beweging; trends volgen elkaar razendsnel op en nieuwe ontwikkelingen zorgen voor interessante mogelijkheden voor de toekomst. Hoe graag u ook continu op de hoogte blijft; het dagelijkse werk gaat door. Hoe zorgt u er dan op een efficiënte manier voor dat u zich blijft onderscheiden en uw kansen pakt?

De Nationale Boomverzorgingsdag is hét vakevent voor de boomverzorgingssector. Tijdens deze dag profiteert u namelijk van alle expertise onder één dak om u te voorzien van up-to-date informatie, innovatieve oplossingen en inspiratie. Middels workshops, voorlichtingssessies en demo’s worden actuele inzichten gegeven en praktische oplossingen aangeboden.

Thema: Ruimte voor bomen

Klimaat neutraal werken, schade aan natuur beperken en herstel biodiversiteit zijn nog niet eerder zo bepalend geweest als nu.  Dit vertaald zich in grote plannen en ambities waarin bomen centraal staan. Als het aan Frans Timmermans ligt, gaan we 2 miljard (!) bomen planten in Europa. In Limburg is het startschot al gegeven: voor elke inwoner wordt 1 boom geplant. De Nederlandse bos- en houtsector had in 2016 al als ambitie 100.000 ha nieuw bos. Mooie initiatieven!

Je kunt je daarbij afvragen “Is het haalbaar?” en “Wat levert dat op?”. Bv de boomteelt sector kan de vraag naar plantmateriaal op dit moment niet aan. Waar worden die bomen en bossen dan geplant? Het uitgangspunt: “elke gevelde boom vervangen door een nieuwe boom”, wordt bewust niet meer gehanteerd; we gaan voor kwaliteit. Moeten we niet al onze energie steken in het behouden van bestaande bomen en bomen de ruimte geven om groot en oud te worden?

In ons kleine Nederland blijkt elke keer weer, ruimte is de beperkende en daardoor bepalende factor.  Daarom verdienen ons bomenbestand en onze bomenambities een planmatige aanpak: Ruimte voor bomen in elk opzicht!  Op de Nationale Boomverzorgingsdag 2020 gaan we met elkaar dit thema vanuit diverse invalshoeken belichten.

Kortom,  01 oktober 2020 is een niet te missen dag voor boomverzorgers, boomadviseurs en boomcontroleurs.

Locatie: IPC Groene Ruimte te Arnhem

Organisatie: IPC Groene Ruimte