Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Maak biodiversiteit integraal onderdeel van de gebouwde omgeving

15/09/2020  | Rotterdam


De gebouwde omgeving is in potentie een goede habitat voor veel soorten, onder meer in de vorm van daktuinen en andere groene oases in de stad. Deze groene oases brengen natuur binnen handbereik van mensen. Dat potentieel is te benutten als ecologen deel uitmaken van het projectteam dat de gebouwde omgeving ontwikkelt én de skills hebben om in zo’n team een overtuigende rol te spelen.

Ecologen dienen de economische, de maatschappelijke en de gebruikswaarde van biodiversiteit te kennen en te laten zien, evenals de mogelijkheid om aan te sluiten bij de eisen die architecten moeten stellen én de haalbaarheid van het daadwerkelijk creëren van biodiversiteit.

Op deze dag praten we over opgedane ervaringen, kijken we met elkaar op locatie (Hofbogen en de Dakakker) naar resultaten en leggen we inspirerende contacten.

Deze themabijeenkomst over de rol van ecologen in de ontwerp- en uitvoeringsfase van gebouwde omgeving wordt georganiseerd door Squarewise en het Netwerk Groene Bureaus, brancheorganisatie van ecologische adviesbureaus.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden; wel aanmelding vooraf via deze link.

Locatie: Rotterdam

Organisatie: Netwerk Groene Bureaus

Telefoon: 030-6565466
E-mail: secretariaatnetwerkgroenebureausnl